Feb 2, 2011 11:54
13 yrs ago
English term

buzzword

GBK English to Turkish Marketing Advertising / Public Relations
Definition from The Free Online Dictionary:
n. 1. A word or phrase connected with a specialized field or group that usually sounds important or technical and is used primarily to impress laypersons: "'Sensitivity' is the buzzword in the beauty industry this fall" (ADWEEK). 2. A stylish or trendy word or phrase.
Example sentences:
Online auction emerges as new buzzword for art (The Economic Times of India)
HIT - it's the new buzzword in medicine ( Daily Press.com)
Multicultural literature is the new buzzword in town and authors Jennifer Cervantes, Christina Gonzalez, and Guadalupe Garcia McCall have some great tips on how to do it right! (Ingrid's Notes)
Change log

Feb 1, 2011 17:11: changed "Kudoz queue" from "In queue" to "Public"

Feb 2, 2011 11:54: changed "Stage" from "Preparation" to "Submission"

Feb 5, 2011 12:54: changed "Stage" from "Submission" to "Selection"

Feb 12, 2011 12:54:

Mar 4, 2011 12:54:

Apr 3, 2011 12:54:

Discussion

Salih YILDIRIM Feb 2, 2011:
Bilimsel Gelişmeler

Proposed translations

5 days

Bilimsel gelişmeler

Definition from Proz - supplied above text:
Çevrim içi açık artırma sanat için yeni bilimsel gelişmeler olarak ortaya çıkmaktadır.
Example sentences:
Çok kültürlü literatür şehirdeki yeni bilimsel gelişmeler olup Yazar jennifer Cervantes, Christina Gonzales ve Guadalupe Garcia McCall bunun nasıl yapılacağı hakkında bazı önemli tavsiyeye sahip. (Proz-supplied above text)
Something went wrong...
60 days

Moda kelime

Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi, hiç düşünmeden ''Steplerde oturalım mı, abi?'' ya da ''Peteğe ne dersin?'' diyebilecektir.

Ama, moda kelimeler zamanın akışıyla değişir, aynı moda kıyafetler gibi.
Definition from wikipedia:
Moda kelime: Zamanla dile yerleşen, oradan buradan alınan kelimeler ve bunlar hakikaten altında olduğunu düşündüğün insanları etkilemek için de kullanılıyor. En son örnek: şeker hastası yerine diyabet ifadesinin kullanılması. Tıpta hele uçulmuş derecede yeni kelimeler taşınıyor ve moda oluyor. Karıncık mesela çok iyi bir kelime iken, biyolojiden bihaber bir insan ventrikül yazmanın daha makbul kaçacağını söyleyebiliyor. Nedeni: insanları etkilemek. İkinci örneğim: hip kelimesi.
Example sentences:
1990lı yıllar: kıl tüy-sazan-maganda-aleme akalım-içindeki çocuğu öldürme-koçum-gibi gibi-karşının taksisiyim-kanka-abla. (Genc kolik)
Zülfü Livaneli Sadece giyim kuşamın değil kelimelerin de modası olduğu bir gerçek. İnsanoğlu, bir arada yaşamaya ve davranmaya meraklı bir “primat” olduğu için diğer modalar gibi kelime modasının da aşırı derecede etkisi altında kalır ve sürüden ayrılmamak için bunları tekrar etmeye başlar. Bizim gibi, aydın olmanın değil de aydın görünmenin önemli olduğu toplumlarda bu kelime modaları daha da önemli bir hal alır. Sözü biraz uzatma pahasına, aydın olmakla, aydın görünmek kavramlarını biraz açayım. Batıdan gelen entelektüel kelimesi nedense bize yanlış ulaşmış. Dünyayı düşünerek ve zihinle kavrayan insan anlamında kullanılmıyor da bir mertebe, kültürlü olma, seçkin olma durumu gibi algılanıyor. Mankenler bile “entelektüel” görünme hevesine kapılıyor. Bu yüzden dışarıda birçok akıllı ve bilgili kişinin “Ben entelektüel değilim!” dediğini duyunca şaşırırız. Çünkü bize göre bu bir hakarettir. Durum böyle olunca da çoğu kişiyi bir “entelektüel” görünme merakı sarar. Bunun koşullarından biri de o sırada moda olan entelektüel kelimeleri kullanmaktır. *** Abdülhamit zamanında moda kelimenin “Hürriyet” olduğunu biliyoruz. “İstibdat”a karşı mücadele eden Osmanlı aydını “Hürriyet” kelimesine sarılmıştır. Hatta “Esir-i aşkın olduk ah ey didar-ı hürriyet, gerçi kurtulduk esaretten” diye şiirler yazmışlardır. Daha sonra imparatorluk çözülme ve tebaa teker teker ayrılma noktasına gelince “ittihat” kelimesi hüküm sürmeye başlamıştır. Kurtuluş mücadelesi günlerinin ve sonrasının önemli kelimesi ise “istiklal”dir. Çünkü Türkiye bir işgalden kurtulmuştur. Cumhuriyet dönemi aydınları, solcu bile olsalar “büyük adam”a yani Mustafa Kemal’e ve onun “istiklal-i tam” ilkesine övgüler yağdırmışlardır. Daha sonra soğuk savaşın zalim yüzünün iyice ortaya çıktığı dönemlerde iki kavram moda olmuştur: “Sosyalist Türkiye” ve “Bağımsız Türkiye.” (Vatan gazetesi /Livaneli'nin köşe yaz�)
2009 Yılında Dağarcığımıza Giren 10 Kavram one minute (ruzname)
Something went wrong...
Term search
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search